تحولات منطقه

مدیر گروه سلامت جمعیت، خانواده و مدارس دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: از ابتدای شیوع کرونا تاکنون بیش از ۲ هزار و ۹۳۰ زن باردار در مناطق زیر پوشش این دانشگاه در استان خراسان رضوی به کرونا مبتلا شده‌اند.

حدود سه هزار زن باردار در خراسان رضوی به کرونا مبتلا شده‌اند
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، دکتر محمد احمدیان امروز همزمان با روز جهانی ماما  افزود: این تعداد زن باردار که تست کرونای آنها مثبت شده است از بین ۱۶ هزار و ۱۴۵ نفر دارای علائم مشکوک طی این مدت غربالگری و تحت درمان قرار گرفته اند.

وی ادامه داد: تعداد موارد مثبت کرونای مادران باردار از ابتدای امسال تاکنون حدود ۵۸۰ نفر گزارش شده است.

مدیر گروه سلامت جمعیت، خانواده و مدارس دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: میزان ابتلای مادران باردار به کرونا معادل سایر افراد است اما عوارض بدتری را تجربه می کنند.  

احمدیان تعداد مادران باردار در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد را  حدود ۸۵ هزار نفر در سال عنوان کرد و افزود: ۶۵ درصد آنان مراجعه داشته و زیر پوشش خدمات بهداشتی و درمانی قرار دارند.

مدیر گروه سلامت جمعیت، خانواده و مدارس دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: ماماها در بحران کووید ۱۹ نقش موثری در پیشگیری و درمان مادران مبتلا به کرونا در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم ‌پزشکی مشهد در استان خراسان رضوی داشته اند.

احمدیان افزود: ماماها تاکنون در غربالگری علائم بیماری کووید ۱۹ در مادران باردار و زایمان کرده، شناسایی، پیگیری و رهگیری مادران پرخطر در طرح شهید سردار سلیمانی،  مشارکت فعال و نقش به سزایی داشته اند.  
وی اضافه کرد: در بحران بیماری کووید ۱۹  بانو "بی بی صدیقه سیدی" به مقام شامخ شهادت نائل آمده و به عنوان شهیده مامای مدافع سلامت شناخته شدند.

طبق آخرین اعلام وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ۳۴۴ تن دیگر از هموطنان مبتلا به کووید۱۹ در شبانه‌روز گذشته جان خود را از دست دادند و هم اکنون ۱۰۲ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۲۳۵ شهر در وضعیت نارنجی و ۱۱۱ شهر در وضعیت زرد کرونایی قرار دارند.

مدیر گروه سلامت جمعیت، خانواده و مدارس دانشگاه علوم پزشکی مشهد با یادآوری شعار امسال روز جهانی ماما با عنوان "بهبود شاخص ها با سرمایه گذاری بر روی ماماها "  گفت: روز جهانی ماما  فرصتی برای یادآوری اهمیت جایگاه مامایی در نظام سلامت است و بر اهمیت نقش همکاران ماما در تامین سلامت جامعه تاکید دارد.    
احمدیان افزود: در حال حاضر تعداد هزار و ۵۶ ماما در  ۵۵۰ واحد بهداشتی و درمانی زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد خدمت می کنند.  
وی مهمترین خدمات ماماها در حوزه بهداشت را شامل ارائه مشاوره و خدمات باروری سالم در راستای افزایش نرخ باروری، شناسایی واجدین شرایط فرزندآوری،  شناسایی واجدین مراقبت پیش از بارداری،  انجام مراقبت از مادران در دوران بارداری، برگزاری کلاسهای آمادگی برای زایمان و ترویج زایمان طبیعی در راستای سیاستهای جمعیتی،  مراقبتهای پس از زایمان، مراقبت از نوزادان و کودکان ومراقبت از زنان عنوان کرد.  

پنجم می مصادف با ۱۵ اردیبهشت ماه روز جهانی ماما نامگذاری شده است.

۸۰ درصد جمعیت ۶ میلیون و ۸۷۰ هزار نفری خراسان رضوی زیر پوشش خدمات بهداشتی و درمانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد هستند و به بقیه این جمعیت توسط دانشگاههای علوم پزشکی سبزوار، گناباد و تربت حیدریه و دانشکده های علوم پزشکی تربت جام و نیشابور خدمات رسانی می شود.  

منبع: ایرنا

انتهای خبر/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.